Siirry suoraan sisältöön

Syyslomailua Ukkohallassa

  • Blogi

Ukkohallasta löytyy tekemistä kaikkina vuoden aikoina. Tämä tuli testattua taas kerran, kun lomailimme Kotkan koulujen syyslomaviikolla tyttäremme lasten (10 v. ja 12 v.) kanssa mökillämme.

Päivät menivät sukkelasti, sillä ohjelmaa oli runsaasti. Ensimmäisenä päivänä saimme kokea ensilumen. Lunta riitti lumiukon tekemiseen, pulkan testaamiseen ja rannalla kisailimme lumipallojen heitossa, kun järvi oli vielä sulana. Lunta tietysti säästettiin myös illaksi, että saatoimme saunassa viskailla lumipalloja kiukaalle. Saunasta oli myös mukava kipaista kirpaisevan kylmään järveen useammankin kerran.

Seijan ratsutallin hevosia kävimme ihastelemassa aidan takana. Lunta tuprutti silloin sen verran tiheään, että hevoset olivat hakeutuneet puiden suojiin. Onneksi mukana oli oma kepparihevonen ”Salama”

Liikuntasalissa pelailtiin päivittäin 1 vs. 1 koripalloa. Myös salibandya ja pingistä oli mukava pelailla sateisempana päivä. Keilakisahan piti suorittaa jo heti ensimmäisenä iltana. Se taitaa olla perinne näillä retkillä.

Olimme kuulleet niin paljon kehuja Paljakanvaaran hienosta näkötornista Mustarinda-talon lähettyvillä, joten sinne suunnattiin heti kun aurinko ilmestyi näkyviin keskiviikkoaamuna. Ja olihan sieltä upeat näköalat, ainoastaan näkötorniin kipuaminen oli haasteellista korkeanpaikan kammoiselle. Lapset tietysti huutelivat: ”mummi voitko tulla nopeammin…”

Saunamaailma ei pettänyt tälläkään kertaa. Keskiviikkona vielä kaikki ihanat pienet pihasaunatkin lämpenivät ja molemmat paljut olivat käytössä. Siinä touhussa aika vierähti niin, että innokkaimmat piti jo hätistellä lopuksi pois, kun saunoja alettiin sulkea. Testattiin ”tyttöjen kesken” vielä saunajoogakin. 10-vuotias tyttö jaksoi hienosti joogailla ja sanoi lopuksi, että tämä oli tosi kivaa ja rentouttavaa.

Grillilkodassa makkaranpaisto kuuluu mökkilomailun rituaaleihin, makkara maistuu vaan niin paljon paremmalle kodan hämyssä. ”Kyllä täällä mökillä on mukavaa, täällä on melkein kaikkea, mutta pomppulinna ja pallomeri vaan puuttuvat, ” totesi 10 v. 

12 v. oli ottanut oman Playstationin varmuuden vuoksi mukaan, ettei tulisi tylsää. Laite jäi kyllä vähän unholaan eikä sitä juuri ehditty käyttää. Hyvä näin!

Monta lajia jäi vielä kokeilematta, esimerkiksi maastopyöräilyä oli tarkoitus kokeilla, mutta lumisateen jäljiltä poluilla ja teillä oli vielä jäätä ja loskaa ja koska olisimme olleet ensimmäistä kertaa liikkeellä, päätimme siirtää harjoittelun paremmalle kelille.

Seuraavalla lomalla taitaa olla jo kunnon talvi ja silloinkaan tekemisen puute ei varmasti tule vaivaamaan. Tervetuloa vaan monen puuhan Ukkohallaan!

-Tuula

 

PS. Tässä vielä päivän kuva Ukkohallasta 30.10.2019, kun rinteet näyttävät jo lumisilta ja järvi alkaa jäätyä.