Siirry suoraan sisältöön

SUOMI – maailman ykkönen luontokohteena

Ylellä ja monessa muussakin mediassa on viime päivinä saanut tilaa tutkimustulos Suomesta, maailman parhaana luontokohteena, tämä herätti ajattelemaan ja katsomaan ympärille uusin silmin. (Lue Ylen artikkeli täällä >)

Mökkimatkamme Ukkohallan loma-asunnolle kulkee halki Suomen, Kotkasta Hyrynsalmelle ja upeita järvimaisemia ja loputonta metsää riittää koko matkalle. Kajaanin jälkeen alkavat Kainuun komeat vaaramaisemat avautua. Nämä maisemat ovat vaan joka kerta niin upeaa katseltavaa. Etenkin talvisin, kun tykkylumi on peittänyt metsät ja ihana talvinen maisema vaan jatkuu ja jatkuu. Me olemme saaneet kokea tämän ihanuuden jo kahdenkymmenen vuoden ajan, mutta miten sen kokee kauempaa tuleva matkalainen, jonka kotimaisema on kivierämaata ja väentungosta.

Vierainamme olleet amerikkalaiset eivät voineet käsittää väen vähyyttä ja loputonta metsää Ukkohallassa. Heille meidän normaalit mökkitouhumme olivat jotain hämmentävän ihmeellistä. Aivan tavalliset asiat, kuten ämpärillinen Kainuun puhdasta lunta saunan lauteilla, lumipallojen nakkailu kiukaalle tai rohkeiden lastenlasten pulahdukset lumikylpyyn olivat ”extreme”. Kun vielä veimme heidät Hallan Saunan kylpylä-saunamaailmaan pulahtamaan avantoon, niin kukaan heidän kotonaan ei usko tarinaa todeksi.

Suomen saatua näin paljon positiivista julkisuutta luontomatkailuun liittyen, toivomme, että jatkossa mökkimme löytäisi yhä useampi vieras maailmalta. Olemmehan me jo valmiiksi maailman onnellisin kansa.

Tavoittaaksemme lisää Suomen luonnosta ja kauneudesta kiinnostuneita ulkomaalaisia lähdimme mukaan www.finlandcottagerentals.com -sivustolle. Olemme enemmän kuin jännittyneitä, tavoitammeko tätä kautta uusista maista ihmisiä nauttimaan mökistämme sekä Ukkohallan ja Kainuun komeasta luonnosta, puhtaudesta, hiljaisuudesta ja vaikkapa revontulista.

On kuitenkin hienoa, miten hyvä ja vakiintunut asiakaskunta meillä on jo suomalaisista asiakkaistamme. Eräs asiakasperheemme on majoittunut mökissämme jo yli 10 kertaa!  Ja toisaalta onhan Kainuu monelle Suomen kasvukeskuksen betonilähiössä kiireen keskellä elävälle myös vähän kuin ulkomailla olisi. Puhutaanhan Kainuussa myös vähän eri kieltäkin kuin vaikkapa Helsingissä: ”vae voehans se ollaa niinnii vae voehan se olla toisinnii”.

Mökkilomailun ja arkisten ihmeiden lisäksi mökkimme ympäristö Ukkohallassa tarjoaa upeita luontokohteita runsain mitoin: lyhyitä ja pitkiä patikointipolkuja, upeat marjamaastot, uusia maastopyöräilyreittejä, huikeita kokemuksia niin rinteessä ja laduilla talvisin kuin kesäisin wakeboardingin parissa.

Tutustu Ukkohallan nähtävyyksiin seuraavilla sivuilla:

Nähtävyydet Ukkohallassa >
Käyntikohteet Ukkohallassa >

 

Mukavaa syksyn jatkoa,
Tuula – onnellinen mökinomistaja

Ps. Varauskalenterissa on vielä vapaata, tosin suosituimmat sesongit on jo varattu.