Tutustu porotilaan Ukkohallassa

Usein asiakkaat kyselevät minulta, mahtaako Ukkohallassa nähdä poroia? Ja aina jouduin vastaamaan vähän kainuulaisittain, että ”suottaahan niitä nähhäkin van suottaahan se olla ettei näekkään”.

Itse törmäsimme ensimmäiseen poroon Ukkohallassa kesäisellä reissulla 1996. Silloin poro oli kotiutunut mökkimme rappujen viereen ja nukkui siinä muutaman päivän. Käväisi välillä metsikössä ja ilmestyi taas takaisin. Sittemmin olemme nähneet poroja satunnaisesti Hyrynsalmi-Ukkohalla välisellä tieosuudella. Laumat ovat käyskennelleet ihan omassa rauhassaan tiellä ja sen reunustoilla. Tämä on kuitenkin ollut aina tuurista kiinni, näkyykö niitä vai ei. Ja auton ikkunasta otetut kuvat poroista ovat aina olleet enemmän tai vähemmän epäonnistuneita.

Viime talvena tilanteeseen tuli näin ”turistin” näkökulmasta upea parannus. Vain 9 km päässä Ukkohallasta avattiin Poroparonin Porotila osoitteessa Kyröntie 334, Hyrynsalmi.

Tilalle on helppo löytää risteyksestä löytyvän reilun kokoisen opasteen ansiosta. Tietenkin kävimme siellä lasten kanssa tutustumassa poroihin ja mukavaan poroisäntään. Kuvia sai napsittua poroista ihan niin paljon kuin halusi ja lapset saivat itse syöttää jäkälää poroille. Porotilalla sai myös heittää suopunkia ja vain ihmetellä lauhkeita ja leppoisasti lönkytteleviä eläimiä.

”Kyllä kannatti tulla!” oli kommentti retken jälkeen. Voin suositella lämpimästi.

Mietitkö vierailua porotilalla?

Tiedot Poroparonin Porotilasta löydät Ukkohallan nettisivuilta. Lisätietoja voi kysyä myös Ukkohallan infosta p. 08-748500 tai info@ukkohalla.fi.

Ukkoahallan nettisivuilta löydät myös kaikki muut Ukkohallan palvelut ja aukioloajat kätevästi yhdestä paikasta:
www.ukkohalla.fi

Tervetuloa nauttimaan talven ihmemaasta Ukkohallaan!

– Tuula