Muutoksia Ukkohallan mökkien vuokravälityksessä

”Ennen on ennen ja nyt on nyt!” – meidän nuorison kommentti moneen asiaan. Vuoden 2020 alusta mökkimme vuokravälitystoiminta astuu uuteen aikaan kun Lomarengas ottaa vastuun mökkien välityksestä Ukkohallassa. Toivon ja uskonkin, että uusi aika tuo paljon uutta ja ennen kaikkea uusia asiakkaita mökillemme Lomarenkaan kattavien ja monipuolisten kumppanuuskanavien avulla. Myös uuden sopimuksen myötä mukaan tuleva peruutusturva- ja irtaimistovakuutus ovat sekä mökinomistajan että vuokralaisen kannalta hyviä uudistuksia. Myös äkkilähtöhinnoittelu tuo toivottavasti lisää asiakkaita viime hetkillä vapaaksi jääneille jaksoille esim. sesongeilla.

Vilkaisu historiaan kertoo, että vielä parikymmentä vuotta sitten netin käyttö oli vielä nykyiseen verrattuna lapsen kengissä. Mökkien vuokraajilla on käytössään Ukkohallan kausijulkaisu ja siellä postimerkinkokoiset kuvat mökistä ja lyhyt kuvaus mökistä. Tietysti myös Ukkohallan infosta sai lisätietoja puhelimitse. Samoin varukset tehtiin soittamalla infoon. Tänä päivänä nettisivuilla on valtavasti kuvia ja tietoa mökeistä, niiden tiloista ja varustuksesta. Varauksen voi tehdä netissä mihin vuorokauden aikaan haluaa omalta kotisohvaltaan ja maksut hoituvat samalla kertaa. Esittelykuvien laatu on ottanut huikean loikkauksen eteenpäin. Kuvista näkee myös tarkemmin mökin sijainnin ja koko alueen yleisilmeen ilmakuvauksien yleistyttyä dronien myötä.

Olen itsekin laajentanut mökkimme markkinointia vähitellen ottaen mukaan mm. Nettimökin, Airbnb:n ja Tori.fi -sivuston. Vuosien varrella olenkin tätä kautta saanut useita vakioasiakkaita vierailemaan mökillämme vuosittain. Asiakkaiden palveleminen on mukavaa ja antoisaa työtä myös mökinomistajalle ja hauskoja tuttavuuksia syntyy. Luotan kuitenkin todella paljon mökkivälityksen ammattilaisiin ja odotan kovasti mitä kaikkea juuri Lomarenkaan uudet kumppanuuskanavat tuovat meille. Booking.com, Interhome ja Homeaway jne ovat kansainvälisesti näkyviä brändejä ja Lomarenkaalla suurena toimijana on kattava markkinointibudjetti, jonka ansiosta Ukkohallan näkyvyys tulee varmasti kasvamaan. Lisäksi alueella tulevaisuudessakin toimiva myyntipiste tulee takaamaan paikallistuntemuksen.

Erityisesti minua ovat ilahduttaneet asiakkaiden palautteet, joita Lomarengas tähänkin asti on välittänyt minulle todella nopeasti asiakkaiden lähdettyä mökiltämme.  Palautteiden mukaan asiakkaamme ovat olleet hyvinkin tyytyväisiä mökkimme varustetasoon ja sisustukseen ja tietenkin sijaintiin. Kesällä sijainti aivan Syväjärven rannassa ja äskettäin parannettu hiekkarantamme ja upea lasiterassi tekevät mökistä ihanan kesäpaikan ja talvisin tietysti upea rinnenäkymä ja lyhyt matka rinteisiin, kelkkailemaan ja laduille takaavat onnistuneen loman. Palautteissa ilmenneet puutteet olemme pyrkineet korjaamaan mahdollisimman pian.

Tervetuloa uusi aika Ukkohallan mökkivälitykseen. Nyt alankin jännittämään, milloin muutoksen aiheuttamat tekniset muutokset järjestelmiin saadaan tehtyä ja ”ramppa lähtee kalkattamaan” koko tehollaan. Mistähän tulevat ensimmäiset uusien kanavien kautta meidät löytäneet asiakkaat?

-Tuula