Kesällä kaikki on toisin

”Kesällä kaikki on toisin.”

Ihan vielä emme valitettavasti voi todeta ihan näin, mutta parempaa kohti on koko Suomi, Eurooppa ja muukin maailma onneksi jo menossa. Maaliskuun puolivälissä aika pysähtyi ja upea talvi Ukkohallassakin loppui aivan kesken. Meiltä jäi keväinen mökkiloma viettämättä ja kaikki mökkivaraukset peruuntuivat. Mökin web-kamerasta saimme vain katsella kaunista maisemaa ja upeita rinteitä aivan tyhjinä.

Näkymä Ukkohallan rinteille | 29.5.2020

Nyt kuitenkin onneksi kesä lähestyy ja vaikka Ukkohallassa on vielä paljon sulamatonta lunta, järvi kuitenkin ennen pitkää paljastuu jääpeitteen alta.  Ukkohallassa kesän tapahtumat on peruttu niin kuin kaikkialla muuallakin, mutta järvi, luonto, vaellusreitit ja luonnonrauha eivät onneksi katoa minnekään.

Perheemme mökkilomailulle olemme varanneet useamman viikon tälle kesälle. Ihanaa päästä nauttimaan aurinkoisesta terassista, hiekkarannasta ja pulahtamaan aamu-uinnille.

Viime kesältä on paljon mukavia muistoja touhuista lasten ja lastenlasten kanssa mökkimaisemissa. Retkeiltiin lähiympäristössä, käytiin ihailemassa Hyrynsalmen kylän tuntumassa olevaa upeaa Vonkan hiekkarantaa. Miesväki osallistui ensi kertaa Ukkohallassa järjestettyyn Hungerland Games -kisaan, joka tietysti tältä kesältä peruttu. Grillikodalla valmistuivat maukkaat hampurilaiset, makkarat ja muurinpohjaletut ja matalassa rantavedessä kahlailu oli mukavaa pienimälle lomalaiselle. Tänä kesänä isommat ovat ainakin luvanneet ottaa haasteen vastaan ja kokeilla wake-lautailua. Sup-lautailu, polkuveneily ja Ukkohallan monipuoliset maastopyöräilyreitit tulevat varmasti myös testattua. 

Mökkilomailu taitaa olla yksi harvoista tavoista poiketa arjen rutiineista tänä kesänä, kun ulkomaan matkoja ei ainakaan vielä voi varata. Meilläkin omat suunnitelmat alppilomasta peruuntuivat. Mökkilomailu uudessa ympäristössä vie varmasti ajatukset pois poikkeusoloista stressaantuneelta perheeltä.

Ukkohalla lähiympäristöineen tarjoaa monta mielenkiintoista käyntikohdetta lähellä ja vähän kauempanakin. Ukkohallassa palvelut avataan 15.6.2020 ja tämän jälkeen voi vuokrata maastopyöriä, sup-lautoja, polkuveneitä ja frisbeegolf-välineitä. Wakeboard-rata avataan juhannuksena ja on avoinna 3.8. asti.

Nyt jos koskaan kannattaa varata oma mökkiloma ajoissa, kesän kynnyksellä kysyntä varmaan kiihtyy. Toistaiseksi vielä vapaata löytyy. Varaamalla Lomarenkaan kautta voit tarvittaessa hyödyntää If-peruutusturvavakuutuksen etuja, jos tulee esteitä lomailuun.

Lisätietoja Ukkohallan palveluista ja aktiviteeteista sekä aukioloajat löytyvät www.ukkohalla.fi.

Ja vielä tiedoksi, mökkimme siivouksen hoitaa aina ammattitaitoinen huoltoyritys, joka epidemian aikana hoitaa siivoukset ohjeistuksen mukaisin desinfiointiainein.

Tervetuloa mökkeilemään!

-Tuula

Mökinomistajan blogi

Tämä on Aurinko-Saaga 2 huvilan omistajien blogi, jossa kerrotaan lomailusta Ukkohallassa, alueen tapahtumista ja aktiviteeteista sekä esitellään huvilaa.