ARCTIC LAKELAND – pohjoisen ainutlaatuinen Kainuu

Suomen kansainvälinen matkailun markkinointi (Visit Finland) on ryhtynyt markkinoimaan Kainuun aluetta nimellä Arctic Lakeland – pohjoisen ainutlaatuinen Kainuu. Ensikuulemalta nimi on ehkä hiukan mahtipontinen, mutta kun sen sanomaan tutustuu tarkemmin huomaa, ettei se oikeastaan ole lainkaan väärään osunut ilmaisu. Arctic Lakeland sivustolla korostetaan juuri meidänkin mökkikohteemme vahvuuksiin kuuluvia seikkoja:

”Alueen aidot 4 vuoden aikaa” – juuri tänä talvena tämä on saatu kokea oikein kantapään kautta. Ukkohallassa on koko talven saatu nauttia runsaasta lumipeitteestä. Toisin kuin esimerkiksi meillä Kotkassa tällä hetkellä ikkunan alla vihertää nurmikko ja koko talvena lunta on nähty vain muutaman kerran.

Jos siis haluaa nauttia Suomen monipuolisista vuodenaikojen vaihteluista, kannattaa suunnata Kainuuseen, missä sekä kesä että talvi tarjoavat monipuolista puuhaa luonnossa ja maisemat taatusti palkitsevat. Tietysti myös syksyisin ruskan sävyt ovat käsittämättömän kauniita ja keväisin luonnon herääminen kunnon lumipeitteen alta on kaunista.

Ukkohallan talven täyttävät laskettelu, hiihto ja lumikenkäily upeissa maisemissa. Moottorikelkkailijat pääsevät päristelemään Paljakkaan ja Suomussalmelle jne. Kelkkareittejähän löytyy peräti 500 km. ”Eksoottista” kansallislajiamme avanto-/kylmävesiuintia pääsee Ukkohallassa kokeilemaan läpi talven Hallan Saagan saunamaailmassa. 

Kesällä mökillämme pääsee nauttimaan järven välittömästä läheisyydestä. Saunasta voi pulahtaa vaikka kuinka monta kertaa järveen vilvoittelemaan. ”Lakeshore sauna culture” onkin myös yksi Visit Finlandin korostamista teemoista. Tämä meille niin tavallinen ”saunaan-uimaan-saunaan” -touhu onkin osa matkailubrändiä.

Upeiden luontokohteiden läheisyys, kiireettömyys, hiljaisuus ja paikallisten asukkaiden aitous, luonnon puhtaus…

Näitä upeita matkailijoita houkuttelevia yksityiskohtia on vaikka kuinka paljon. Myös se, että massaturismi ei ole vielä löytänyt Kainuun vaara- ja järvialuetta on juuri luontomatkailijalle varmasti positiivinen seikka. Täällä ei todellakaan törmää matkailun metropoleista tuttuun lippua kantavan oppaan perässä kulkevaan turistijonoon. Pääset nauttimaan luonnosta ja sen eri elementeistä juuri sellaisina kuin ne ovat, juuri omaan tahtiisi.

Tutustumalla arcticlakeland.fi sivustoon löydät monta mielenkiintoista kohdetta, joista et ehkä ole aikaisemmin kuullutkaan. Ja avatessasi sivuston, saat varmasti hymyn huulillesi, kun ihana valkoinen lumipyry tervehtii sinua. Sivustolta löytyy vinkkejä sekä Ukkohallan talveen että kesään ja muihinkin alueen kohteisiin.

Tervetuloa siis ”arktiselle järvialueelle”, pohjoisen järville ja vaaroille!

– Tuula

Kuvat edelliseltä lomaltamme Ukkohallassa tammikuussa 2020. 

KAINUU: NELJÄ VUODENAIKAA – NELJÄT KASVOT

Pohjoisen ainutlaatuinen Kainuu, jossa voit nauttia puhtaasta ilmasta, kalaisista järvistä ja joista sekä jylhistä, koskemattomien vaarojen ja erämaiden maisemista.

Kainuu on luontoihmisten elämyksellinen paratiisi, aktiiviulkoilijoiden runsas retkikohde ja lumivarma lapsiperheiden talviurheilun suosikkikeskus. Sen vieraanvaraisuus lämmittää sinua jokaiseen vuodenaikaan.

Vain Kainuussa voit kokea Pohjolan villin luonnon revontulineen, laadukkaat palvelut ja silti lumoutua luonnon hiljaisuuteen ja rauhaan.”

– arcticlakeland.fi