Kesälomalla tutustuimme Maalaiskahvila Mummulaan ja Soivaan metsään

Lomailimme heinäkuussa taas Ukkohallassa koko perheen voimin. Helteisen alkukesän jälkeen aluksi sattui viileämpiä päiviä, mutta se ei haitannut tahtia. Tekemistä löytyi joka päivälle ja uudella hiekkarannalla leikit onnistuivat mainiosti vaikka uimavesi olikin hetkellisesti astetta viileämpää. Myös retkeilylle jäi enemmän aikaa kun helle ei uuvuttanut.

Tämän reissun löytöihin kuuluu ehdottomasti Maalaiskahvila Mummula Hyrynsalmella, (Ämmänsaarentie 6). Ihana vanhan ajan tunnelma ja herttainen emäntä sekä ennen kaikkea herkulliset kotileivonnaiset. Pihapiirissä käyskentelee kesyjä kanoja ja pikku puput olivat häkissä lasten ihasteltavina. Sisustuksessa oli ihania yksityiskohtia ja myynnissä leivonnaisten lisäksi persoonallisia sisustustuotteita ja artesaanijäätelöä.

5/5 pisteet tälle paikalle meidän porukalta.

Sattumalta saimme myös vinkin Suomussalmella sijaitsevasta Soiva metsä- luontokohteesta. Soiva metsä on Suomussalmen Kaunisharjulle vuonna 1996 rakennettu luontopolku, jonka varrella on suuria soitinten kaltaisia ääntä tuottavia laitteita yleisön käytettäväksi. Niihin kuuluvat muun muassa kumiseva honkarumpu, helisevä tuulikello ja katajasta valmistettu kellopeli. Täällä jokaisen sisäinen muusikko heräsi ja maisema oli upeaa hiekkaharjua. Harmi, että uikkarit olivat jääneet mökille. Uimaan olisi voinut pulahtaa mainiosti. Tätä voimme suositella muillekin! Lisätietoja Soivasta metsästä Suomussalmen nettisivuilla. 

Mökkeily on aina mukavaa ja tälläkin kertaa 10 päivää kului kun siivillä. Ihana ranta lunasti odotukset ja seuraavalle lomalle jäi suunnitelmia. Odotamme myös kovasti, että Ukkohallaan valmistuu Hyrynsalmen kunnan toimesta rakennettavat crossfit-ulkoliikuntapaikka ja uudistettu lasten leikkikenttä. Työt oli jo aloitettu, mutta harmillisesti laitetoimitukset tökkivät ja homma oli vielä perustusten tekovaiheessa. Onpahan jotain uutta taas seuraavalla reissulla!

Mukavaa syksyn alkua ja kouluvuotta mökkiläisillemme ja ottakaahan syksyn ja talven lomakalenterit esille. Ainakin meidän mökissä vilkkaimmat sesonkiajankohdat alkavat jo olla varattuna. Ukkohallan nettisivuilta löytyy lisätietoja syksyn tapahtumista sekä aktiviteeteista

-Tuula

Mökinomistajan blogi

Tämä on Aurinko-Saaga 2 huvilan omistajien blogi, jossa kerrotaan lomailusta Ukkohallassa, alueen tapahtumista ja aktiviteeteista sekä esitellään huvilaa.